Företag verksamma i Sverige o i Finland
 

Nu har ni möjlighet att lära er att smidigt kommunicera med era finska kunder/ affärspartner.                                                  

sofikom  – Sverige och Finland – information och kommunikation mellan svenskar och finnar erbjuder hjälp att skapa behagliga och smidiga kontakter och kommunikation mellan svenskar och finnar.


Nu har ni möjligheten att lära er mer om era finska kunder och affärskontakters sätt att förhandla och samtala. Dessutom får ni bekanta er med det finska språkets hemligheter.


Modersmålet påverkar i hög grad hur man uttrycker sig på ett annat språk. Finska och svenska tillhör olika språkfamiljer och språken har förutom olika ord även andra olikheter i sitt sätt att uttrycka tankar och beskriva världen omkring oss.Det finns även situationer där det är värdefullt att kunna lite finska, t ex hur man stavar och uttalar finska namn rätt och hur man hälsar och kommunicerar på ett artigt sätt.


Ibland har det kanske varit svårt att förstå varför era finska kunder och affärskontakter beter sig på ett visst sätt i vissa situationer, annorlunda än vad svenskarna gör. Även på den frågan kan ni sannolikt finna svaret genom oss.

 

 

sofikom  erbjuder också skräddarsydd snabbservice då ni med kort varsel behöver hjälp för personer som flyttar från Sverige för att arbeta i Finland.  

 

 

sofikom  hjälper er då med kundanpassade och individuella orienteringskurser i finska språket och med allt annat som är bra att veta kring flytten och boendet i Finland.


 
sofikom  erbjuder även
 
Ø  Kortkurser i finska


  1. Hur man uttalar och skriver finska
      namn rätt


  2. Att vara hövlig på finska


  3. Skillnader mellan svenska och finska


 
Ø  Studiedagar/temadagar där förutom faktainnehållet i temat kan ingå t ex en snabbkurs i finsk tango eller rollspel där man övar det finska sättet att föra samtal - eller hur en konflikt löses på finskt vis.
 
Ø  Firmafester med finsk mat och musik. Där kan  sofikom  hjälpa med planeringen av festmenyn och underhållning.sofikom  hjälper er att ordna resor (med önskade teman) till Finland.

 

 

 

 

Domkyrkan i Åbo  / Manja Lehto
Domkyrkan i Åbo / Manja Lehto